Menu
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Medvodko bere

BRALNA ZNAČKA KNJIŽNICE MEDVODE ZA PREDŠOLSKE OTROKE

Jesen je tu, barvita in razigrana. V hladnem delu leta bomo spet veliko brali. Predšolske otroke in njihove starše vabimo k sodelovanju v bralni znački Medvodko bere v sezoni 2016/2017. Spodaj si lahko pogledate, kako je bilo konec lanskega šolskega leta, čisto na dnu pa je bralni seznam.


11. maja 2016 smo izvedli zaključno prireditev bralne značke za predšolske otroke Medvodko bere. Sodelovalo je tristo sedemindevetdeset otrok. Vključenih je bilo sedemnajst skupin iz Vrtca Medvode in dve skupini iz vrtca Rahelin vrtec, hiša otrok Montessori iz Preske. Kot vsako leto so prebrali eno avtorsko pravljico, eno ljudsko in se naučili pesmico. Razpoloženje je bilo prijetno in razigrano. Lahko bi rekli, da so šolski avtobuski kar šibali sem in tja, da so vse otroke pravočasno pripeljali na predstavo v Pirniče. Razdeliti smo jih morali v dve skupini, ker je dvorana premajhna, da bi bili prisotni vsi naenkrat. Gledališče OTH Pirniče nam je spet šlo na roko, naredili so dve predstavi. V prvi skupini so bili mlajši otroci, v drugi pa pet- in šestletniki. Sodelovali so tako intenzivno, da je dvorana kar vibrirala. Gospod Militarov je adaptiral češko pravljico Koza Lizika, ki je bila kar preveč navihana in svojeglava, a so jo do konca predstave prepričali, da se je opravičila za neprimerno obnašanje. Vsi otroci so po predstavi dobili vsak svojo knjigo in priznanje. Občini Medvode gre zahvala, da nam omogoča sredstva za nakup tako velikega števila knjig. Nasmejani in dobre volje smo se razšli z obljubo, da bomo jeseni spet sodelovali.

 
 
Sem maskota bralne značke
iz medvoške knjižnice.
K branju, knjigam vabim malčke,
mi Medvodko je ime.

Berem in nov svet odkrivam,
ljubim zgodbe, pesmice!
Se med črke, slike skrijem,
domišljija nosi me.


 
Utrinek s predstave:
 
Medvodko bere Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Prijava na e-NOVICE
Slovenski biografski leksikon

Gorenjci.si Lib.si
Europeana think culture
 Sotočje 
 
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi
mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij »