Menu
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Poletavci – poletni bralci


Bralni znački Poletavci – poletni bralci (za bralce, stare od sedem do dvanajst let) in NajPoletavci (za bralce od trinajst do šestnajst let) sta za nami, prav tako zaključna prireditev, na kateri smo se zabavali 24. septembra. Knjižničarji Knjižnice Medvode in Mestne knjižnice Ljubljana (ki je nosilka projekta) se vam zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo sodelujočim (76 Poletavcem in 9 NajPoletavcem).

Vsi skupaj pa se zahvaljujemo donatorjem in animatorju Boštjanu Gorencu - Pižami, ki nas je super zabaval! Mladim bralcem je predstavil nekaj odlomkov iz svojih prevodov otroških knjig; od prismuknjenega Kapitana Gatnika prek nagravžnega gospoda Gnilca do tenkočutnega Čuda. Nasmejal nas je tudi s priredbami ljudskih pravljic.

V žrebanju za nagrade smo podelili dva nahrbtnika, jahalni tečaj, več knjig in elektronsko knjigo ter strip, ki ga je podaril Pižama. Vsi Poletavci in NajPoletavci pa so dobili priznanje in majico. Ob žrebanju je bila prisotna komisija (Vesna Črnčec, Meta Potočnik in Anja Pfeifer). Pohodniški nahrbtnik je dobila Larisa Kalan, jahalni tečaj pa Tonka Rovtar.

Otroke in mladino vabimo, naj se nam naslednje leto znova pridružijo, še posebej pa vabimo tiste, ki še niso brali z nami. Tako bodo ugotovili, kako zabavno je branje, kadar je izbira povsem prosta …

 
               
      


 

Poleg Mestne knjižnice Ljubljana, nosilke projekta, pri Poletavcih sodelujemo Knjižnica Medvode, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Knjižnica Šentjur in Lavričeva knjižnica Ajdovščina.

Projekta Poletavci in NajPoletavci so podprla domača podjetja Brinox inženiring, d. o. o., Založba Malinc ter Šola jahanja in nega psov Katja Močnik, s. p.; podjetje ECE, d. o. o., poleg njih pa tudi podjetja Hervis, d. o. o., otroška trgovina Kakadu ter Tiskarna Koštomaj, Collegium Graphicum, Chupa Chups, PEZ in UnicreditBank.

Projekta so podprle tudi založbe Mladinska knjiga Trgovina, Založba Zala, Celjska Mohorjeva družba, Založba Družina, Založba Koščak, Založba Okaši in Založba Epistola.
 
Medvodko bere Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Prijava na e-NOVICE
Slovenski biografski leksikon

Gorenjci.si Lib.si
Europeana think culture
 Sotočje 
 
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi
mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij »