Menu
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Poletavci – poletni bralci in NajPoletavci

12. 6. 2017
Poletavci – poletni bralci in NajPoletavci

POLETAVCI

KDO? Če si star/-a med 7 in 12 let, zelo rad/-a ali malo manj rad/-a bereš, si pravi/-a za Poletavce! V času poletnih počitnic se lahko pridružiš skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni vsak dan pol ure bereš karkoli: knjige, stripe, revije, recepte ...
KAKO? Natisni si zgibanko (fant/punca) ali še bolje, poišči jo v knjižnici, izpolni seznam bralnih dni in vpiši svoje podatke. Seznam oddaj do 12. septembra 2017 v knjižnici ali ga pošlji na naslov Knjižnica Medvode, Cesta komandanta Staneta 10, 1215 Medvode, "Za Poletavce" ali na e-naslov: info@knjiznica-medvode.si.
POGOJI SODELOVANJA: Za sodelovanje moraš biti član Knjižnice Medvode. Če še nisi, prosi starše, da te vpišejo – do 18. leta je članarina brezplačna.
ZAKLJUČEK: Jeseni, 23. septembra, boš povabljen/-a na zaključno prireditev v družbo Roka Terkaja - Trkaja, kjer boš dobil/-a priznanje in majico Poletavci – poletni bralci in sodelovala/-a pri žrebanju številnih nagrad. 
Pravila sodelovanja v nagradnem žrebanju.

      
(zgibanko najdeš tudi, če klikneš na sliko)NAJPOLETAVCI

KDO? Če šteješ vsaj 13 in ne več kot 16 let, se poleti pridruži NajPoletavcem – najstnikom, ki so najboljši poletni bralci in sploh naj naj naj.
KAKO? Med poletnimi počitnicami preberi tri knjige in njihove naslove ter avtorje skupaj s svojimi podatki oddaj v spletnem obrazcu.
POGOJI SODELOVANJA: Za sodelovanje moraš biti član Knjižnice Medvode. Če še nisi, prosi starše, da te vpišejo – do 18. leta je članarina brezplačna.
ZAKLJUČEK: Jeseni, 23. septembra, boš povabljen/-a zaključno prireditev v družbo Roka Terkaja - Trkaja, kjer boš za prebrano dobil/-a majico NajPoletavci in priznanje, sodeloval/-a pa boš tudi v nagradnem žrebanju. Zato brž v knjižnico ali na Biblos.si in izberi tri knjige, ki ti bodo bogatile svetle in vroče poletne dni in te napolnile z novimi življenjskimi modrostmi. Pa ne pozabi nam napisati, kaj si prebral/-a in kateri junak iz prebranih knjig te je najbolj navdušil. Če boš imel/-a pri oddaji spletnega obrazca težave, piši na info@knjiznica-medvode.si. Kar pa je najvažnejše, pridobil/-a boš super navado – branje in ugotovil/-a, da pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!
Pravila sodelovanja v nagradnem žrebanju.

 
(klikni na sliko, da najdeš spletni obrazec)
Kot zanimivost naj ti povemo, da projekt poteka že šesto leto zapored. Veseli smo vašega sodelovanja, ki je bilo do sedaj sledeče:

Leto 2012 2013 2014 2015 2016
Število (Naj)Poletavcev 51 64 84 67 85

Vsem zagretim bralcem, Poletavcem in NajPoletavcem, želimo uspešen zaključek šolskega leta. Pozdravljamo vas z besedami Toneta Pavčka: "Če ne bomo brali, nas bo pobralo."Projekt je prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY 2014 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujemo pa tudi: Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Črnomelj, Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Knjižnica Šentjur, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Lavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska knjižnica Metlika.

Projekt podpirajo: Hervis d. o. o., Tiskarna Koštomaj, Collegium Graphicum, Knjigarna Konzorcij, Lutkovno gledališče Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija, Šumi d. d. in UnicreditBank.

Medvodko bere Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Prijava na e-NOVICE
Slovenski biografski leksikon

Gorenjci.si Lib.si
Europeana think culture
 Sotočje 
 
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi
mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij »